Program "ESTIA"

Plus poeni

NISKI INVESTICIONI TROŠKOVI

U poređenju s drugim toplotnim pumpama, troškovi nabavke su vrlo niski. Nije potrebno ispuniti nikakve posebne zahteve u pogledu instalacije (bez zemljanih radova, dubinskih bušenja itd.)


MNOGOBROJNE MOGUĆNOSTI PRIMENE

ESTIA je savršeno pogodna za ugradnju u porodične kuće i kuće u nizu, u stanove u novogradnjama, kao i pri sanacijama objekata. Pritom se ESTIA može uklopiti s postojećim sistemima (npr. ulje, gas, pelet itd.).


NISKI POGONSKI TROŠKOVI

S jedne strane, vazduh služi kao glavni izvor toplote, a s druge strane invertersko upravljanje omogućava kontinualno prilagođavanje izlazne snage trenutnim potrebama. Priprema se samo onoliko energije, koliko je stvarno potrebno. Time se štedi i energija i smanjuju troškovi. S koeficijentom efikasnosti do 4,88 i sezonskim koeficijentom snage od više od 4, ESTIA je jedan od najefikasnijih sistema s vrlo malom potrošnjom energije.


VISOKA POUZDANOST

Zahvaljujući izvedbi s razdvojenim jedinicama, na otvorenom prostoru se ne polažu nikakve cevi za vodu, tako da ne može doći do oštećenja usled smrzavanja. Kompletan sistem ESTIA konstruisan je da zadovolji najstrože zahteve. Spoljašnje jedinice nalaze se, između ostalog, u stalnom radu za mnogobrojne industrijske namene, gde godinama besprekorno funkcionišu.


JEDNOSTAVNA MONTAŽA

Unutrašnja jedinica (Hydrobox) i spoljašnja jedinica mogu se montirati jednostavno, bez dodatnih građevinskih zahvata. Nisu potrebni ni dimnjaci ni zemljani radovi, kao ni gradnja skladiših prostora za gorivo ili rezervoara.


KOMBINACIJA SA SOLARNIM I FOTONAPONSKIM SISTEMIMA

ESTIA toplotne pumpe vazduh/voda mogu se kombinovati sa solarnim i fotonaponskim sistemima, čime se ukupna efikasnost još više povećava.


ESTIA FUNKCIJA HLAĐENJA

Ugradnjom ventilator-konvektora, pomoću toplotne pumpe ESTIA moguće je i vrlo efikasno hlađenje tokom letnjih meseci. Razmenjivač toplote u konvektoru oduzima toplotu od vazduha u prostoriji, a pomoću vode koja kruži u sistemu, toplota se preko spoljašnje jedinice predaje okolnom vazduhu.

Bulletin Početna strana
Bulletin Toplotna pumpa vazduh/voda
Bulletin Glavne prednosti
Bulletin Tehnologija na najvišem nivou
Bulletin Komponente sistema
Bulletin ESTIA Katalog 2021/22
Bulletin ESTIA Katalog 2020/21
Bulletin ESTIA Publikacija 2021
Bulletin ESTIA presentation next
generation 2021
Bulletin Engineering Data Book -
ESTIA serija 5
Bulletin ESTIA Appendix 2019 -
Manual

111